ترفند شبكه

بازگشت

 راهنمای اتصال کامپیوتر به اینترنت از طریق GPRS

برای اتصال کامپیوترتان به اینترنت از طریق GPRS به دو روش میتوایند عمل کنید.
1 – از طریق نرم افزار موجود در PC Suite
2 – از طریق Connection Wizard ویندوز

که در این مطلب ما از روش دوم که ساده تر است استفاده میکنیم و برای تمامی گوشی ها قابل استفاده میباشد

قبل از شروع به کار ابتدا مطمئن شوید که تنظیمات GPRS بر روی گوشی شما بدرستی انجام گرفته است یعنی اینکه میتوانید از طریق موبایل خود به اینترنت متصل شوید . تنظیمات GPRS برای مشترکین ایرانسل

برای شروع نرم افزار مربوط به گوشی خود را از درون CD بر روی کامپیوتر خود نصب کنید سپس از طریق کابل USB با بلوتوث گوشی را به کامپیوتر متصل نمایید و کمی صبر کنید تا مشخصات و تجهیزات گوشی شما بطور کامل توسط کامپیوتر شناخته شود و پیغام Found new hardware , your new hardware is installed and ready to use در Taskbar ظاهر شود.

حالا از طریق New Connection Wizard یک کانکشن dialup درست کنید ، پس از گذراندن سه مرحله اول به قسمتی میرسید که باید مودم گوشی را انتخاب کنید. ما در این آموزش از گوشی سونی اریکسون مدل K750i استفاده کردیم که مودم Sony Ericsson 750 USB WMC Modem که گذینه مورد نظر ماست را تیک میزنیم و مراحل کار را ادامه میدهیم.
(توجه داشته باشید که نام مودم مورد استفاده در تمامی گوشی های سونی اریکسون به همین شکل است و فقط مدل گوشی تغییر میکند. در مورد مودم مورد استفاده در برند های دیگر اطلاعی ندارم )

پس از انتخاب نام کانکشن ، باید شماره

8#***99*

را بجای شماره تلفن ISP در کارد مربوطه وارد نمایید و در مرحله بعد کادرهای مربوط به Username و Password را خالی بگذارید و مراحل ساخت کانکش را به پایان ببرید

کار تمام است و تنها کاری که باید بکنید اینکه که مثل همیشه دکمه Dial را فشار دهید مطمئنا برای ورود به دنیای اینترنت شما را زیاد منتظر نمیگذارد

 

چگونه آی پی خود را بدست آوريم؟

شما پس از وصل شدن به اينترنت، وارد Command مي شيد سپس در اونجا IPCONFIG رو تايپ كنيد سپس آي پي شما براتون نمايش داده مي شه.
در قسمت IP ADDRESS شماره آي پي خود رو خواهيد ديد
چگونه IP يك سايت رو بدست آوريم؟
شما به Command بريد سپس در PING SITE-NAME رو بزنيد و بد آي پي سايت رو مي ده.
اين آي پي سايت ياهو هست كه گرفتم.
چگونه آي پي يك فرد رو وقتي داره با شما چت مي كنه بدست آوريم؟
به قسمت Command بريد سپس در اونجا فرمان Netstat -n رو بزنيد در اين قسمت شما قادر خواهيد بود هر آي پي كه به كامپيوتر شما وصل هست رو نمايش مي ده. شما براي اينكه ببينيد چه آي پي هايي بهتون وصل هست قسمت Foreign Address رو ببينيد.
وقتي به اينترنت وصل شديد و داشتيد با كسي چت مي كرديد در قسمت Foreign Address مي تونيد آدرس آي پي كه بهتون وصل هست همراه با اون پورتي كه بهتون وصل هست رو نمايش مي ده و در قسمت State هم نشون مي ده اين ارتباط برقرار هست يا نه.
چگونه كسي كه بهتون نامه الكترونيكي مي فرستد آي پي اش را بدست بياوريم؟
وقتي داريد ميل رو مي خونيد به قسمت Header در سمت راست بالا بريد، در ياهو كه اينطور هست

رفع مشكل مودم هايDSLاز نوع USB در ويندوز XP

با توجه به پيشرفت روز افزون تكنولوژي اينترنت و سخت افزارهاي مرتبط با آن ، همواره مشكلات خاصي نيز در اين ميان در بين كاربران مختلف گزارش شده است. اينترنت پر سرعت امروزه مهمترين بحث در اين حوزه ميباشد كه تكنولوژي هايي نظير DSL ، ADSL ، EDSL و ... را در بر ميگيرد. اكثر كاربران ممكن است به نحوي از اين سيستم هاي ارتباطي استفاده نمايند و امروزه از لحاظ هزينه و ... استفاده از آنها نسبت به خطوط Dialup در بسياري از شركت ها و ... مفيدتر ميباشد. اما ممكن است برخي از كاربران با سخت افزارهاي مرتبط با اين تكنولوژي ها و استفاده از آنها در محيط ويندوز XP دچار اشكال باشند. مقاله امروز من در مورد يكي از همين مشكلات و رفع آن ميباشد.
در اين مقاله قصد دارم راجع به مشكلي صحبت نمايم كه در برخي از مودمهاي كابلي و يا مودمهاي DSL از نوع USB ، در محيط ويندوز XP به وجود مي آيد. در بين كاربراني كه از سيستم DSL يا سيستم كابلي در ارتباط اينترنت خود استفاده مينمايند گزارشاتي ارائه شده است كه نشان ميدهد برخي از مودم هاي USB اين كاربران در هنگام تماس با اينترنت به صورت لحظه اي و در زمان هاي كوتاه دچار قطعي تماس ميشوند و ارتباط آنها با اينترنت قطع ميشود. در اين مقاله به نوع خاصي از مودم ها اشاره نميشود بلكه بحث كاملا جامع ميباشد و اين مشكل ممكن است با هر نوع و مارك مودمي از نوع USB رخ دهد.
راه حل اين مشكل بسيار ساده ميباشد ، زيرا اين رويداد در واقع يك مشكل نميباشد و تنها قابليتي است كه براي مودم هاي USB در ويندوز XP قرار داده شده است و به صورت پيش فرض اين قابليت فعال ميباشد ، به اين شكل كه در ويندوز XP قابليتي قرار دارد كه به سيستم اين امكان را ميدهد تا براي حفظ و ذخيره قدرت و انرژي و كاهش خسارات وارد بر كليه سخت افزارهايي كه از پورت USB استفاده ميكنند ( نه فقط مودم ) ، آنها را خاموش نمايد تا كمترين آسيب در زمان اوج مصرف به آنها وارد گردد. همين امر سبب ميشود كه در اين حالت خاص كه مودم هاي USB مد نظر ميباشند ، اين قابليت باعث خاموش شدن لحظه اي مودم و در نتيجه قطع ارتباط ناخواسته در ويندوز گردد.
بنابراين براي رفع مشكل تنها كافي است كه اين قابليت پيش فرض در ويندوز غير فعال گردد ، البته توصيه من بر اين است كه تا حد امكان و در صورت عدم نياز ضروري ، تا حد امكان از غير فعال نمودن اين قابليت خودداري نماييد. زيرا امروزه اغلب سخت افزارها نظيرانواع مودم ها و پرينترها و اسكنرها و حتي مانيتورها و ... از پورت USB استفاده مينمايند و وجود چنين قابليتي در ويندوز براي آنها بسيار مفيد ميباشد و از بروز خسارات احتمالي در آينده پيش گيري مينمايد. بنابراين اگر مودم شما در ويندوز XP دچار چنين اشكالي بود اين كار را انجام دهيد ، در غير اين صورت از انجام آن خودداري نماييد.
اگر شما دچار چنين مشكلي در مودم هاي USB در ارتباط DSL و يا كابلي ميباشيد ، براي رفع مشكل با ادامه مقاله همراه باشيد.

براي رفع مشكل مراحل زير را به ترتيب انجام دهيد :
ابتدا بر روي آيكن My Computer در دسكتاپ ويندوز راست كليك نماييد و گزينه Properties را انتخاب نماييد تا صفحه System Properties براي شما به نمايش در آيد.
وارد شاخه Hardware شده و سپس بر روي دكمه Device Manager كليك نماييد تا صفحه Device Manager ظاهر گردد.
در ليست Device ها به دنبال عبارت Universal Serial Bus controllers بگرديد و بر روي علامت مثبت كنار آن كليك نماييد تا زير مجموعه هاي آن ظاهر گردند.
بر روي عبارت USB Root Hub در اين زير مجموعه دوبار كليك نماييد تا صفحه USB Root Hub Properties ظاهر گردد.
وارد شاخه Power Management شويد و تيك كنار عبارت Allow the computer to turn off the device to save power را غير فعال نماييد و بر روي OK كليك نماييد.
پس از اتمام اين مراحل معمولا نيازي به راه اندازي مجدد سيستم نميباشد ، اما همواره بهتر است براي اعمال تغييرات يك بار سيستم خود را Restart نماييد.
توجه :
توجه داشته باشيد كه اگر از چند سخت افزار استفاده نماييد كه از پورت USB استفاده مينمايند ، ممكن است در ليست Device ها و در زير مجموعه ذكر شده چند عبارت USB Root Hub وجود داشته باشد ، در اين قسمت شما ميتوانيد مشخص نماييد كه قابليت براي كدام سخت افزار غير فعال گردد. براي شناسايي اينكه هر يك از USB Root Hub ها مربوط به كدام سخت افزار ميباشد كافي است بر روي هر يك دوبار كليك نماييد و سپس وارد شاخه Power شويد. در اين قسمت اطلاعات كلي راجع به سخت افزار مربوطه ارائه شده است كه به اين ترتيب ميتوانيد آن را شناسايي نماييد و اين قابليت را در مورد موارد دلخواه غير فعال نماييد.
با انجام صحيح اين مراحل مشكل شما برطرف خواهد شد و ديگر شاهد قطع ارتباط ناگهاني و در فواصل كوتاه در استفاده از مودم هاي كابلي يا DSL از نوع USB در ويندوز XP نخواهيد بود.
شاد و پيروز و موفق باشيد.

بالا بردن امنیت شبکه خانگی

از نظر بسیاری از کارشناسان امنیتی ، استفاده از یک کامپیوتر قدیمی برای ارتباط با یک شبکه خانگی بیشترین ضرر خود را متوجه امنیت شبکه ای و کامپیوتر شما خواهد کرد. اما یقینأ هر چیزی راه حلی دارد. در این ترفند قصد داریم تا روشی بسیاری کاربردی را به شما معرفی کنیم که با بهره گیری از آن میتوانید امنیت شبکه خانگی خود را بر روی کامپیوتر قدیمی به حدأکثر برسانید. آن هم با هزینه ای بسیار ناچیز اما توانمندی و کاربردی واقعأ بالا. این دیوار امنیتی قدرتمند بر روی شبکه خانگی SmoothWall نام دارد.

تعریف یک کامپیوتر قدیمی:
در اینجا ، هدف ما از نام بردن یک کامپیوتر قدیمی ، سیستمی است با حدأقل توانایی داشتن پردازنده پنتیوم ، 64 مگابایت رم ، یک هارد درایو و یک CD-ROM.

به چه چیزهایی نیاز خواهید داشت؟
شما حدأقل به دو کارت Ethernet نیاز دارید: یکی برای اتصال به منبع اینترنت خود و دیگری برای اتصال به شبکه خانگی.

چه تعداد کامپیوتر مورد حفاظت قرار خواهند گرفت؟
شما در صورت داشتن یک Hub میتوانید شبکه خانگی خود را میان چندین کامپیوتر پخش کنید. در نتیجه با این روش محدودیتی نخواهید داشت. به عنوان مثال اگر 5 کامپیوتر قدیمی داشته باشید که با هم شبکه شده اند به سادگی و با استفاده از این روش میتوانید امنیت کلیه این سیستم ها را بالا برید.

روش انجام کار:
ابتدا باید این حفاظ امنیتی یعنی SmoothWall Express را دانلود کنید. بدین منظور به آدرس اینترنتی http://www.smoothwall.org/get بروید. اکنون آخرین ورژن منتشر شده این بسته رایگان را بسته به نوع سیستم قدیمی خود دانلود کنید. دقت فراوان کنید ، فایلی که شما دانلود میکنید یک ISO CD Image است. معنی این است که پس از دریافت این فایل شما میبایست فایل فوق را که یک Image است را بر روی یک CD خام ، رایت کنید. دقت کنید این فایل را توسط نرم افزارهای جانبی همانند Nero و توسط گزینه Burn image to disk رایت کنید نه به عنوان یک Data CD.

حال پس از رایت CD ، سیستم خود را از نو راه اندازی کنید. ( ترفندستان ) دقت کنید که حتمأ تنظیمات BIOS به گونه ای تنظیم شده باشد که سیستم از روی CD بوت شود.

اکنون پس از بوت شدن سیستم توسط CD صفحه نصب SmoothWall Express برای شما نمایان خواهد شد.
شما میبایست مراحل ساده نصب را طی کنید تا این دیوار امنیتی قدرتمند بر روی کامپیوتر و شبکه شما نصب گردد.

در پایان کافی است کابل شبکه خود را نصب کنید. در حال حاضر یک حافظ امنیتی کل شبکه خانگی و کامپیوتر قدیمی شما را احاطه کرده است.
 


شبکه ‌های بی ‌سیم و انواع WWAN , WLAN , WPAN

تکنولوژی شبکه‌های بی‌سیم، با استفاده از انتقال داده‌ها توسط اموج رادیویی، در ساده‌ترین صورت، به تجهیزات سخت‌افزاری امکان می‌دهد تا بدون‌استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شبکه‌های بی‌سیم بازه‌ی وسیعی از کاربردها، از ساختارهای پیچیده‌یی چون شبکه‌های بی‌سیم سلولی -که اغلب برای تلفن‌های همراه استفاده می‌شود- و شبکه‌های محلی بی‌سیم (WLAN – Wireless LAN) گرفته تا انوع ساده‌یی چون هدفون‌های بی‌سیم، را شامل می‌شوند. از سوی دیگر با احتساب امواجی همچون مادون قرمز، تمامی تجهیزاتی که از امواج مادون قرمز نیز استفاده می‌کنند، مانند صفحه کلید‌ها، ماوس‌ها و برخی از گوشی‌های همراه، در این دسته‌بندی جای می‌گیرند. طبیعی‌ترین مزیت استفاده از این شبکه‌ها عدم نیاز به ساختار فیزیکی و امکان نقل و انتقال تجهیزات متصل به این‌گونه شبکه‌ها و هم‌چنین امکان ایجاد تغییر در ساختار مجازی آن‌هاست. از نظر ابعاد ساختاری، شبکه‌های بی‌سیم به سه دسته تقسیم می‌گردند : WWAN، WLAN و WPAN.
مقصود از WWAN، که مخفف Wireless WAN است، شبکه‌هایی با پوشش بی‌سیم بالاست. نمونه‌یی از این شبکه‌ها، ساختار بی‌سیم سلولی مورد استفاده در شبکه‌های تلفن همراه است. WLAN پوششی محدودتر، در حد یک ساختمان یا سازمان، و در ابعاد کوچک یک سالن یا تعدادی اتاق، را فراهم می‌کند. کاربرد شبکه‌های WPAN یا Wireless Personal Area Network برای موارد خانه‌گی است. ارتباطاتی چون Bluetooth و مادون قرمز در این دسته قرار می‌گیرند.
شبکه‌های WPAN از سوی دیگر در دسته‌ی شبکه‌های Ad Hoc نیز قرار می‌گیرند. در شبکه‌های Ad hoc، یک سخت‌افزار، به‌محض ورود به فضای تحت پوشش آن، به‌صورت پویا به شبکه اضافه می‌شود. مثالی از این نوع شبکه‌ها، Bluetooth است. در این نوع، تجهیزات مختلفی از جمله صفحه کلید، ماوس، چاپگر، کامپیوتر کیفی یا جیبی و حتی گوشی تلفن همراه، در صورت قرارگرفتن در محیط تحت پوشش، وارد شبکه شده و امکان رد و بدل داده‌ها با دیگر تجهیزات متصل به شبکه را می‌یابند. تفاوت میان شبکه‌های Ad hoc با شبکه‌های محلی بی‌سیم (WLAN) در ساختار مجازی آن‌هاست. به‌عبارت دیگر، ساختار مجازی شبکه‌های محلی بی‌سیم بر پایه‌ی طرحی ایستاست درحالی‌که شبکه‌های Ad hoc از هر نظر پویا هستند. طبیعی‌ست که در کنار مزایایی که این پویایی برای استفاده کننده‌گان فراهم می‌کند، حفظ امنیت چنین شبکه‌هایی نیز با مشکلات بسیاری همراه است. با این وجود، عملاً یکی از راه حل‌های موجود برای افزایش امنیت در این شبکه‌ها، خصوصاً در انواعی همچون Bluetooth، کاستن از شعاع پوشش سیگنال‌های شبکه است. در واقع مستقل از این حقیقت که عمل‌کرد Bluetooth بر اساس فرستنده و گیرنده‌های کم‌توان استوار است و این مزیت در کامپیوترهای جیبی برتری قابل‌توجه‌یی محسوب می‌گردد، همین کمی توان سخت‌افزار مربوطه، موجب وجود منطقه‌ی محدود تحت پوشش است که در بررسی امنیتی نیز مزیت محسوب می‌گردد. به‌عبارت دیگر این مزیت به‌همراه استفاده از کدهای رمز نه‌چندان پیچیده، تنها حربه‌های امنیتی این دسته از شبکه‌ها به‌حساب می‌آیند

پهناي باند چيست؟

پهناي باند، ترجمه لغت به لغت اصطلاح Bandwidth است. در بعضي جاها اين اصطلاح را «عرض باند» هم ترجمه کرده‌اند. اگر بخواهيم درک خوبي از معناي اين اصطلاح داشته باشيم بد نيست به اين مثال توجه کنيد. اتوباني را در نظر بگيريد، معمولاً هر اتوبان يا بزرگراه داراي چند خط (Line) يا باند (Band) است که ظرفيت اين بزرگراه را معين مي‌کند. مثلاً اگر بزرگراهي داراي 2 خط باشد طبيعتاً به طور هم‌زمان و از يک نقطه از بزرگراه فقط 2 عدد ماشين امکان عبور دارند (صد البته منظورمان خيابان‌ها و بزرگراه‌هاي ايران نيست!) و اگر بزرگراهي داراي 4 خط يا باند باشد به طور هم‌زمان 4 ماشين امکان عبور از کنار هم را دارند.

خوب حالا کافي است در اين مثال به جاي ماشين، بيت‌(Bit) و به جاي بزرگراه يا اتوبان، سيم يا فيبر نوري که در واقع محيط انتقال اطلاعات هستند، بگذاريد.

مثال ديگري که مي تواند به درک بهتر شما از اين موضوع کمک کند، لوله‌هاي انتقال آب است. هر چقدر قطر لوله آب بزرگ‌تر باشد، امکان انتقال آب بيشتري از يک نقطه به نقطه ديگر را دارد. درست مثل پهناي باند، هر چه پهناي باند بيشتري داشته باشيم، امکان انتقال اطلاعات بيشتري از يک نقطه به نقطه ديگر را داريم.

در واقع پهناي باند يا عرض باند به شما مي‌گويد به طور هم زمان چند بيت مي‌تواند از کنار هم رد شوند يا در طول محيط ارتباطي شما با شبکه جا‌به‌جا شوند.

اگر خودتان هم فکر کنيد شايد بتوانيد مثال‌هاي بيشتر و بهتري براي درک بهتر موضوع متصور شويد.

تنها نکته‌اي که ذکر آن لازم به نظر مي‌رسد تفاوت اصلي در مثال‌هاي ذکر شده با پهناي باند است. در مثال‌هاي بالا هر چه تعداد خطوط يا پهناي اتوبان بيشتر باشد، تعداد ماشين بيشتري مي‌توانند به طور هم زمان از کنار هم عبور کنند. همچنين هر چقدر قطر لوله‌هاي انتقال آب بيشتر باشد، حجم بيشتري از آب مي‌تواند در هر لحظه منتقل شود. اما در وسايل مخابراتي و ارتباطي، صحبت از عرض يا پهناي فيزيکي نيست. به عبارت ديگر براي انتقال اطلاعات بيشتر در يک واحد زمان (مثلاً ثانيه) نيازي به پهن‌تر کردن و يا عريض کردن محيط انتقال(مثلاً سيم يا فيبرنوي) نيست. در واقع در محيط‌هاي مخابراتي اين مودم‌ها هستند که وظيفه رد و بدل کردن اطلاعات را به عهده دارند. به عبارت ديگر، هر چه توانايي مودم شما بيشتر باشد، مي‌تواند حجم بيشتري از اطلاعات را بر روي محيط انتقال جابه‌جا کند.


البته در وسايل مخابراتي هم توانايي مودم‌ها و هم توانايي محيط‌هاي انتقال در حجم انتقال اطلاعات مؤثرند.

فکر کنم با اين توضيحات، بيشتر متوجه اهميت نقش مودم و توانايي محيط انتقال يا همان کابل‌هاي مخابراتي در تبادل اطلاعات شده باشيد. به عبارت ديگر اينکه اگر گاهي با يک مودم مثلاً 56k با سرعت52k به اينترنت وصل مي‌شويد و گاهي با سرعت 49k، علاوه بر مودم به توانايي محيط انتقال نيز بستگي خواهد داشت.

آخرين نکته ضروري در اين زمينه، واحد انتقال اطلاعات و ضرايب آن است. همان طور که مي‌دانيد واحد انتقال اطلاعات بيت در ثانيه است. در محيط تئوريک هر ميزان پهناي باند را مي‌توانيد متصور شويد. از يک بيت در ثانيه(1 bps) تا ميليون‌ها بيت در ثانيه(Mbps) و يا بيشتر. اما در محيط عملي معمولاً با محدوديت‌هايي روبرو هستيد. مثلاً شما نمي‌توانيد از يک شرکت ارائه دهنده خدمات پهناي باند (نظير شرکت مخابرات ايران) درخواست پهناي باندي به ميزان 913 Kbps کنيد. کوچک‌ترين واحد رايج پهناي باند 64K است و معمولاً شرکت‌هاي مخابراتي جدولي را ارائه مي‌دهند که نشان دهنده پهناي باندهايي است که امکان ارائه آن را دارند

 

سیستم تبلیغاتی تبادل لینک باکس رایگان